Herkkuillat

Mestarikokki J.J. de Nier loihtii kymmenen ruokalajin elämyksiä

Suuren suosion saaneet herkkuillat jatkuvat kodikkaassa Mökki Galleriassa pitkän koronatauon jälkeen huhtikuussa. Luvassa on takavuosilta tuttuun tapaan 10 ruokalajin teemaillallisia. Kukin teema on de Nierin ja galleristi Sibel Kantolan yhdessä suunnittelema.

-Mitä hullumpi idea, sitä parempi, de Nier nauraa. Hän pitääkin itseään ennemmin ruokataitelijana kuin kokkina, joten taidegalleria on mitä sopivin paikka hänen teoksistaan nauttimiseen. Tilaisuuden erityinen lumo syntyykin hänen mielestään uniikin miljöön ja uniikin ruoan yhdistelmästä.

-Mökki Gallerian herkkuilta on täysin ainutlaatuinen ruokaelämys, jota et voi kokea missään muualla. Hyvän ruuan ja mahtavan ympäristön lisäksi saa nauttia mielenkiintoisten ihmisten seurasta, hän kehuu. Syömään mahtuu kerrallaan 20 ihmistä.

J.J. de Nier on kotoisin Etelä-Afrikasta ja on hankkinut kannuksensa kokkaamalla monille vaativille maailmantähdille Johannesburgissa, josa hän työskenteli elokuva- ja viihdeteollisuuden palveluksessa. Suomeen hänet toi Turun seudulta kotoisin oleva vaimo 11 vuotta sitten. Hän kokeili ensin työskentelyä suomalaisissa ravintoloissa, mutta siirtyi 10 vuotta sitten pyörittämään omaa catering-yritystään.

-Kyllästyn hyvin nopeasti. En jaksaisi valmistaa aina vain seuraavaa lehtipihviannosta. Olen urani aikana valmistanut tuhansia erilaisia menuita enkä ikinä ole tehnyt samanlaista kahdesti. Enkä ole koskaan tykännyt tehdä asioita normaalilla tavalla, hän virnistää.

De Nierin käden jälkeä on kuitenkin kehuttu tunnistettavaksi. Itse hän pitää tavaramerkkinään rohkeaa ja luovaa mausteiden käyttöä. Hän onkin tuttu asiakas Turun Lähi-idän raaka-aineisiin erikoistuneissa putiikeissa ja Kauppahallin maustelaarien äärellä.

teksti: Jussi Helle

Asiakaspalautetta: “Voisitteko järjestää ihan samanlaisen illan uudestaan, samojen ihmisten seurassa?

J.J. de Nierin herkkuillat Mökki Galleriassa tuovat piristystä ihmisten elämään, sillä ne ovat jotain ihan erilaista, irtiotto arjesta! Illallinen voi olla makumatka johonkin kiehtovaan paikkaan huippukokkimme J.J. de Nierin opastamana. Kaikki tapahtuu turvallisesti Kaarinassa, mutta herkkuilloista muodostuu aina ikimuistoinen elämys! Joka kerta ruoka on erilaista, ihmiset ovat erilaisia ja tunnelma on erilainen!

Pariskunta keskustelee illan päätteeksi: “Täällähän on tunnelma kuin perhejuhlassa!” “Ei kun vielä parempi tunnelma!”