Tarinoita muuttuvasta Rauhalinnasta

Mökki Galleria kerää talteen ihmisten muistoja ja kokemuksia Rauhalinnan alueesta Kaarinassa ja tekee tarinoista kauniin kuvakirjan.

Onko sinulla kuva tai muisto Rauhalinnasta?

Syksyllä 2020 järjestimme kolme kaikille avointa tarinatapaamista Mökki Galleriassa, ja tapaamiset onnistuivat hyvin. Nyt haemme projektille jatkorahoitusta, jotta voimme tehdä kuvitetun tarinakirjan.

Otamme edelleen vastaan tarinoita, muistoja ja sattumuksia Rauhalinnasta. Olemme kiinnostuneita myös uudisasukkaiden kokemuksista ja mielipiteistä Rauhalinnasta asuinalueena. Onko sinulla jotain kerrottavaa Rauhalinnasta, tai kuva tai muuta kiinnostavaa materiaalia, joka liittyy Rauhalinnaan? Ota silloin yhteyttä tarinankerääjiimme

  • Ritva Mutanen (040 5533 281, ritva.mutanen@hotmail.com)
  • Lea Heinonen-Eerola (040 0520 110, lea.heinoneneerola@gmail.com)

Historiaa ja uudenlaista yhteisöllisyyttä Rauhalinnassa

Mökki Galleria sijaitsee Kaarinan Rauhalinnassa, osoitteessa Iso-Rauhalinnantie 5. Talo tunnettiin ennen Aallon mökkinä, kunnes Sibel ja Jussi Kantola kunnostivat mökin ja muuttivat sen taidegalleriaksi ja tapahtumapaikaksi vuonna 2017. Mökki on viihtyisä ja mummolamainen paikka, missä aika pysähtyy. Galleristi Sibel Kantola saa kaikki tuntemaan olonsa kotoisaksi, ja stressi ja jännitys unohtuvat! Mökissä erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten on helppo tavata.

Mökki Galleria haluaa vaalia alueen kulttuurihistoriaa ja tukea uudenlaisen yhteisöllisyyden syntymistä. Mökki Galleria onkin tiettävästi Rauhalinnan alueen vanhin talo, sillä museoviraston mukaan se on rakennettu 1800-luvun alussa. Alueella sijaitseva Rauhalinnan kartano on rakennettu arviolta 1850-luvulla.

Kuvakirjan tekijät

Mökki Galleria kerää tarinoita Rauhalinnasta myöhemmin julkaistavaa, kuvitettua tarinakirjaa varten. Kuvakirjan toimittamisesta vastaa Kirsi Linnamäki. Kirsi on aikaisemmin pitänyt Mökkihöperön blogia Mökki Gallerian nettisivulla, ja blogin kirjoitukset löytyvät täältä. Rauhalinnan tarina- ja kirjahankkeessa ovat mukana myös Ritva Mutanen Kaarina-seurasta ja Lea Heinonen-Eerola Kaarinan oppaista. Mökin emäntänä tarinatapaamisissa on toiminut galleristi Sibel Kantola.

Tarinoitasi odottavat Kirsi, Ritva, mökin emäntä Sibel ja Lea. (Kuva Paul Krispijn)

Keräämme yleisöltä myös kuvia Rauhalinnasta. Tarinatapaamisten lisäksi projektissa on mahdollista tehdä henkilökohtaisia haastatteluja. Kaarinan kaupunki tukee tarinatapaamisia.

Tarinatapaamisten esite (design Sibel Kantola)

Syksyn 2020 tarinatapaamisissa oli ainutlaatuinen tunnelma

Syksyn 2020 kolmeen, kaikille avoimeen tarinatapaamiseen tuli paikalle Rauhalinnan alueen uusia ja vanhoja asukkaita, alueella ennen työskennelleitä ihmisiä, ja kaiken kaikkiaan hyvin eri-ikäisiä jutunkertojia. Koronatilanteesta huolimatta tapahtumat onnistuivat hyvin.

Marraskuun 2020 tarinatapaamisessa materiaaleja tutkivat Seppo Lindeman, Lea Heinonen-Eerola, Ritva Mutanen ja Aija Häggblom. (Kuva Kirsi LInnamäki)

Tunnelma tapaamisissa oli ainutlaatuinen! Oli hienoa nähdä ja kokea, miten eri sukupolvien tarinat kietoutuivat toisiinsa. Olemme hyvin kiitollisia kaikille osallistujille heidän ainutlaatuisesta läsnäolostaan ja osallistumisestaan tarinailtoihin!

Media huomioi tarinatapaamiset

Rauhalinnan tarinahanke on huomioitu myös mediassa. Turun Sanomat ja Kaarina-lehti kirjoittivat artikkelin tarinatapaamisista Mökki Galleriassa.

Kaarina-lehti (25.11.2020): ” Sonnit karkuteillä ja navetan seinät piispanlinnasta”

Turun Sanomat/Menot (15.9.2020): “Tiedätkö tarinoita Rauhalinnasta?