Odessa ja Orapihlaja hurmasivat Viikinsaaressa

Lehmät liittyvät olennaisella tavalla Aallon mökin eli Mökki Gallerian historiaan, koska Kaarinan Rauhalinnassa on ennen harjoitettu laajaa  karjanjalostustoimintaa. Nyt mökin ympäristössä ei lehmiä enää näe, joten Mökkihöperö päätti lähteä Tampereelle! Tampereen Viikinsaaressa voi kuka tahansa tavata Ahlmanin koulun vasikat Odessan ja Orapihlajan.

 

Lautta tyssähtää saaren laituriin, harvat juhannuskävijät purkautuvat ulos lautalta ja rantautuvat. Saavumme Viikinsaareen, Tampereen kaupungin virkistysalueelle, missä on yhdeksän eri saniaislajia. Ensimmäisenä näen yllättäen keltaisen paviljonkimaisen ravintolan ja sen edessä hoidetun puutarhan. Mielessäni on vain yksi asia: missä ovat vasikat?

IMG_2708

Onneksi vasikoita ei tarvitse kauan etsiä. Ahlmannin koulun vasikat laiduntavat hoidetun puutarhan sivussa. Ne ovat sopusuhtaisia, kauniita, levollisia. Aidalle pysähtyneet ihmiset yrittävät saada vasikoiden huomiota erilaisilla tempuilla, mutta Odessa ja Orapihlaja ohittavat ne lehmän tyyneydellä.

Minuun vasikat tekivät vaikutuksen. Ne olivat niin kauniita, niin levollisia! Kierrettyäni saaren luontopolun oli pakko pysähtyä tarkkailemaan vasikoita vielä uudestaan.

Osaatko tunnistaa videolta, kumpi vasikoista on kyyttö eli itäsuomenkarjaa ja kumpi on länsisuomenkarjaa?

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s