Mykistävä makunautintojen ilta Mökki Galleriassa

Huippukokki chef J.J. de Nier vieraili Mökki Galleriassa 13.6.2019 ja loihti vierailemme unohtumattoman matkan makujen maailmaan. Taste of Universe oli kymmenen ruokalajin kokonaisuus, jossa maut ja värit soivat kuin sinfoniassa, ja ilmassa oli taikaa.

Pienessä mökissä oli 23 ruokavierasta, ja toinen toistaan kauniimmat annokset yllättivät ja hurmasivat. Joiltakuilta ruoka-annokset veivät sanat suusta, kuten minulta, ja toisilla ne saivat kielenkannat laulamaan.

Mökin täytti iloinen puheensorina ja ihmetys. Mykistävää kokemusta ympäröivät Minna Aallon Maailmankaikkeuksiani-näyttelyn maalaukset. Siitä tuli myös illan nimi Taste of Universe – ja osa inspiraatiosta huippukokki J.J. de Nierin luomuksiin.

Illan keittiönä toimi Mökki Gallerian pikkuriikkinen eteinen. Chef oli toki valmistanut ruoan pääosin etukäteen, mutta silti kymmenen ruokalajin aterian tarjoaminen 23 hengelle pienestä eteisestä käsin oli minusta fakiirin hommaa…

Pieni Mökki Galleria tarjosi taas kerran unohtumattoman elämyksen vierailleen. Kun galleristi Sibel Kantola kyseli illan päätteeksi vieraiden mielipiteitä ja suosikkeja annoksista, yksi nousi ylitse muiden: J.J .de Nierin suklaakakku! Suklaakakun reseptiäkin kyseltiin jo. Näitä iltoja kannattaa siis jatkaa, vai mitä?

Lisätietoa huippukokistamme löydät Chef J.J. de Nierin kotisivulta.

Teksti ja kuvat: Kirsi Linnamäki

Leave a Reply