Kirjaimet puhuivat kaupunginkirjastossa

How you got your name EVENT kirjastossa turku 20082018
Kirjaesittelyssä kirjailija Ian Bowie ja kuvittaja Sibel Kantola kertoivat uutuusteoksestaan.

Turun pääkirjasto järjesti yhteistyössä Mökki Gallerian kanssa kirjaesittelyn teoksesta How You Got Your Name kirjaston lastenosasto Saagassa 20.8.2018. Mökki Gallerian kustantamaa teosta olivat tilaisuudessa esittelemässä kirjailija Ian Bowie ja kuvittaja Sibel Kantola.

Kirjaimet puhuivat värikkäin kuvin

Valoisassa tilassa isoina kuvina taustalle heijastetut kirjaimet puhuivat puolestaan: kuvat vangitsivat katseen ja ohikulkijatkin jäivät ihmettelemään, mistä on kyse. Lapset viihdyttivät itseään kirjaesittelyssä omin tavoin: pehmeistä istumakuutioista pystyi rakentamaan vaikka junan, ja kirjan värityskuvia sai myös ottaa mukaan.

Eräs aikuisosallistuja ihmetteli, mikä on tämä mystinen Mökki Galleria, josta puhutaan? Gallerian tiedottaja Kirsi Linnamäki selvensi, että Mökki Galleria on paikka, jossa kirjan kuvat ovat syntyneet; se on Sibel Kantolan ateljee ja taidegalleria Kaarinassa. Siellä kirjan alkuperäiskuvitukset ovat nyt elokuussa esillä.

Kenelle kirja on tarkoitettu

Kirjailija Ian Bowie totesi kirjaesittelyssä, että digitalisaation myötä lastenkirjojen kuvitukset ovat pelkistyneet ja köyhtyneet valtavasti. Teoksessa How You Got Your Name on sitä vastoin niin rikas kuvakieli ja niin paljon yksityiskohtia, että sen kuviin voi uppoutua pitkiksi ajoiksi – vaikkapa lapsi sylissään, hän totesi. Kirja on tarkoitettu kaikenikäisille ihmisille, jotka haluaisivat tietää, miten he ovat saaneet nimensä. Kirjan voi siis mainiosti ostaa lahjaksi myös aikuiselle.

auntie

Tilaisuudessa oli esillä myös Ian Bowien ja Sibel Kantolan ensimmäinen yhteistyönä syntynyt teos “Matias Maahisen ja Pörri Peikon seikkailut, Taikametsän mörkö ” (Aurinkustannus 2017), jonka pohjalta tehty teatteriesitys esitetään lapsille Mökki Gallerian viereisessä taikametsässä 9.9.2018.

Molempia kirjoja How You Got Your Name (20 e) ja Taikametsän mörkö (19 e) voi ostaa Mökki Galleriasta.

 

Teksti ja kuvat: Kirsi Linnamäki

 

 

 

 

 

Leave a Reply