Irti arjesta shampanjan siivin

 

maistelu
Shampanjan kepeyttä ja kirpeyttä maisteltiin sommelier Martin Nordellin ohjauksessa.

Mökki Gallerian tähtivieras sommelier, Champagne Master Martin Nordell DipWSET tutustutti vieraamme kolmen eri pientuottajashampanjan erityispiirteisiin shampanja-tastingissä 23.8.2018. Tilaisuudessa saatiin valtavasti tietoa shampanjan viljelytiloista, juoman historiasta, sen valmistusprosessista, eri merkinnöistä, vuosikerroista jne. Villeimmätkin kysymykset, kuten uponneista laivoista löytyneen shampanjan laatu, saivat asiantuntevan vastauksen.

martin ja peukkuTurusta kotoisin olevan sommelier Martin Nordellin kiinnostus laatuviineihin on vienyt hänet maailmalle, ja intohimo shampanjaan on johdattanut hänet mm. monen ranskalaisen pientuottajan tilalle.

Martin työskentelee yrityksessa Edgewine, joka tuo Suomeen laatuviinejä ja shampanjaa, järjestää viininmaistajaisia ja neuvoo ruoan ja viinien yhdistämisessä. Martinin ja yhtiökumppanin Mikaelin tiet yhtyivät kymmenen vuotta sitten – kuinka ollakaan – Turun kauppahallissa. Miten, se selviää täältä Edgewine.

Shampanja-tastingissä oli ainutlaatuinen, hauska ja kepeä tunnelma. Ateljeen katosta roikkuvat Taikametsä-teatteriesityksen puolivalmiit lavasteet toivat iltaan ripauksen taikaa. Sibel esitteli vieraille eloisasti mökin historiaa ja gallerian nykyistä toimintaa. Esillä olleet Sibelin suunnittelemat upeat juhlapuvut hurmasivat.

This slideshow requires JavaScript.

Ja mikä tärkeintä: suomalaisesta reviiriajattelusta ei ollut tietoakaan shampanja-tastingissä: toisilleen tuntemattomat ihmiset istuivat lähekkäin, olivat hyvällä tuulella ja nauttivat elokuun illan ainutlaatuisesta tunnelmasta, taivaallisesta juomasta, taiteesta ja hyvästä seurasta kauniissa miljöössä.

 

Teksti ja kuvat: Kirsi Linnamäki

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply