Fartfyllt äventyr för barn i Trollskogen

 

trollskogens äventyr 2
Matias (Martina Laine) ja Tor (Carmela Johansson) i Trollskogen. Bild Katrine Johansson.

I september erbjuder Mökki Galleria det interaktiva, tvåspråkiga teateräventyret Trollskogens äventyr-Taikametsän seikkailut. Under söndagen den 9.9 spelas två föreställningar kl. 11 och 13. Föreställningarna är en del av programmet under Mökki Gallerias familjedag den 9.9. Föreställningen spelas i den lilla skogen intill Mökki Galleria.

Hjälp Matias att klara sig på finska och svenska

Gruppen får följa med vätten Matias på en svamputflykt i Trollskogen. Under färden hjälper barnen Matias och hans nya vän Tor med att hitta olika växter, ta sig över olika hinder och hitta rätt ord på finska eller svenska.

Den interaktiva föreställningen går på både finska och svenska och passar också bra som språkbad. Några förhandskunskaper i det andra inhemska språket behövs inte. Föreställningen räcker ca 30-40 minuter och lämpar sig för barn i åldern 4-8 år. Alla barndeltagare får även Trollskogens äventyrshäfte med sig hem, som är fullt med en massa roliga pyssel.

trollskogens äventyr 6trollskogens äventyr 3trollskogens äventyr 1pörri tutkii

pörri nauraa
Scener ur Trollskogens äventyr med Matias (Martina Laine) och hans nya vän Tor (Carmela Johansson). Bild Katrine Johansson.

Trollskogens fantastiska natur

Föreställningen är baserad på barnboken “Matias Maahisen ja Pörri Peikon seikkailut – Taikametsän mörkö” (Aurinkokustannus 2017). Boken är skriven av Ian Bowie, bosatt i Åbo, och illustrerad av Mökki Gallerias gallerist Sibel Kantola. Bokens magiska bilder har fötts i Mökki Gallerias egen ateljé i S:t Karins. Se bokens presentationsvideo

Teaterföreställningen är Mökki Gallerias och arbetsgruppen Sagametsäs första samarbete. Sagametsä består av dramainstruktörerna Tove Lipponen och Carmela Johansson samt socionom/barnträdgårdslärare Martina Laine. Projektet har fått understöd av Svenska Kulturfonden och Stiftelsen Martha och Albin Löfgrens kulturfond.

Teaterföreställningen är en del av Mökki Gallerias familjeevenemang söndagen den 9.9 2018. Under familjeevenemanget händer också en massa annat roligt.

Kom med Matias på ett fartfyllt äventyr till Trollskogen!

Föreställning: Taikametsän seikkailut – Trollskogens äventyr
Tid: sö 9.9.2018 kl. 11.00 och kl. 13.00 (väderreservation)
Plats: Mökki Galleria, Iso-Rauhalinnantie 5, 20780 Kaarina (ca 1 km från S:t Karins centrum)
Biljetter: 10 e/barn, 1 vuxen följeslagare/barn ingår i biljettpriset. Högst 10 barn ryms med per föreställning, så det lönar sig att boka biljetter på förhand.

Föreställningen: ca 40 min
Obs: Beakta lämpliga skor och kläder för skogsutflykten.

Mera information och bokningar: Carmela Johansson / Arbetsgruppen Sagametsä, carmela.johansson@gmail.com, tel. 040 7047399

 

Hur hitta fram och parkering 

Med buss från Åbo Ta buss som far till Piikkiö (bussar 700-707), se tidtabell http://bit.ly/aikatauluTurkuPiikkio. Hållplats vid Åbo salutorg ligger på Eriksgatan, mittemot varuhuset Wiklund. Bussfärden tar ca 20 min. Stanna av vid hållplats Nummenniityntien pysäkki (efter St. Karins centrum). Från busshållplatsen gå upp till Voivalantie och fortsätt från korsningen rakt fram till Iso-Rauhalinnantie. Snart ser du galleriets parkering i uppförsbacken, på höger.

Obs gällande parkeringen: Mökki Gallerias parkering finns på Iso-Rauhalinnantie. Från parkeringen löper en lättrafikled fram till galleriet. Om parkeringen är full kan du lämna din bil vid Voivalantie.

Med bil från Åbo  

  1. Kör mot Helsingfors (väg 110) förbi St Karins. 
  2. Vänd till Skärgårdsvägen (väg 180).
  3. Vänd genast till vänster till Voivalantie (korsning med trafikljus).
  4. Ta den första vägen till höger Iso-Rauhalinnantie.
  5. Galleriets parkering är i på höger i uppförsbacken.
  6. On parkeringen är full, kan du lämna din bil vid Voivalantie.

Videon visar vägen till Mökki Galleria. 

 

One thought on “Fartfyllt äventyr för barn i Trollskogen

  1. Pingback: Hurja seikkailu lapsille Taikametsässä – Mökki Galleria

Leave a Reply